Рассылка



Статьи

Як вибрати клітину для гризунів

  Як часто буває, що спочатку в будинку з'являється милий пухнастий звірятко, і лише потім до нас приходить думка: «А де ж йому жити?». І починаємо пристосовувати банки, коробки, старі акваріуми або просто випускаємо у «вільне плавання». Адже ми відповідальні за цих звірят, адже вони повністю залежать від нас. У світі людей на них чекає безліч небезпек, від електричних проводів, до всяких неїстівних речей, які можуть призвести до отруєння та загибелі пухнастого друга. Тому правильно підібрана, зручна клітина для гризунів стає їхньою домівкою та безпечним притулком.

 
    Принцип вибору клітини – можливість руху. Такі великі гризуни як морські свинки, кролики, шиншили - з одного боку вимагають великої площі для комфортного утримання, з іншого боку привчаються до клітини як до нічного будиночка, і із задоволенням скачуть по дому у присутності господаря.
 
     Клітина для гризунів повинна бути виконана із міцних матеріалів – якісного пластику, металу, краще нікельованого, оргскла та інших синтетичних матеріалів. Вони довговічні, міцні, гігієнічні та пропускають багато світла та повітря. Їх легко чистити та дезінфікувати.
 
    Клітини для гризунів мають низку специфічних особливостей. Піддон високий без висувних частин. Причина в тому, що сіно і тирса, які вистилають клітину, визначають методику збирання - знімається піддон, забирається сміття, миється піддон і ставиться на місце. Гризуни для власного туалету зазвичай вибирають один кут. Там можна поставити спеціальний кутовий лоточок, для полегшення збирання та усунення запаху. Дуже люблять вони будиночки, тому клітини для гризунів часто комплектують зручними норками. Обов'язковою є спеціальна крапельна напувалка, з якої дуже зручно злизувати крапельки води.
 
  Додатково клітини можна обладнати драбинками, гамаками, коліщатками та лабіринтами, залежно від уподобань вашого улюбленця.
2012-03-24



Последнии статьи клмпании



Корзина
Товаров:
0 шт
На сумму:
0 грн.

Бренды